Nakts orientēšanās sacensību atskats

Pagājušās sestdienas, 15.augusta vēlā vakarā Doles salas krodziņā „Nēģis” norisinājās „Orientējies Doles salā” nakts orientēšanās sacensības. Rīgas svētki un daudzu citu kultūras pasākumu ietekme uz dalībnieku komandu skaitu šoreiz bija jūtama - līdz ar tumsas iestāšanos distancē devās vien septiņas komandas.

Sacensību dalībniekiem bija jāatrod un jāapmeklē iespējami vairāk kontrolpunktu. Pavisam to bija 20, trīs komandas apmeklēja pilnībā visus kontrolpunktus, iegūstot maksimālo punktu skaitu – 250 punktus. Distances aptuvenais garums bija 7,5 kilometri, ja dalībnieki savu maršrutu saplānoja iespējami īsākā variantā.

Neskatoties uz kavēto kontrollaiku un pieciem soda punktiem, trešo vietu izcīnija komanda „Sausās Daugavas bebri”. Otro vietu nakts orientēšanās sacensībās ieņēma komanda „Zemzari GPS”, laika ziņā par stundu apsteidzot trešo vietu, veicot distanci 1 stundā, 4 minūtēs un 45 sekundēs. Par „Orientējies Doles salā” nakts orientēšanās sacensību uzvarētājiem kļuva komanda „Rufusi”, iegūstot Metalatelje.lv ceļojošo kausu un arīdzan atpūtu pārvietojamā pirtī no PeldošaPirts.lv. „Rufusi” orientēšanās distancē bija visātrākā komanda, to veicot 54 minūtēs un 50 sekundēs.

Šogad vēl ir atlikušas vienas „Orientējies Doles salā” orientēšanās un aktīvās atpūtas sacensības. Tās norisināsies 19.septembrī un sacensību formāts tiek plānots kā iepriekšējo gadu sezonas noslēguma sacensībās. Sekojiet līdzi informācijai!

No sirds pateicamies nakts orientēšanās sacensību dalībniekiem par piedalīšanos un izturību! Liels paldies arī visiem, kuri palīdzēja un atbalstīja sacensības!