Aizvadīts „Orientējies Doles salā” 2016.gada rogainings

ODS 2016.gada rogaininga starts

Ar negaidītu atsaucību un kuplu dalībnieku skaitu 1.maijā aizvadītas „Orientējies Doles salā” rogaininga sacensības. No starta vietas Woodsball parkā divu stundu distancē devās 31 komanda, savukārt četru stundu distance bija populārākā – tajā startēja 46 komandas. Sacensību dalībniekiem bija iespēja gan savstarpēji sacensties, gan izbaudīt Doles salas ainaviskākās un ievērojamākās vietas, jo sacensību distance bija izvietota teju pa visu salu.

Divu stundu distances ģimeņu komandu konkurencē trešo vietu ieguva komanda „Valteri”. Par trim punktiem vairāk komandai „Jauna ēra”, kas attiecīgi nodrošināja otro vietu. Ģimeņu komandu  konkurencē rezultatīvākie bija komanda „AbiLabi”. Savukārt starp labākajām Open tipa grupas komandām notika ļoti spraiga cīņa. Komandai „I&A” nokavētās minūtes no kontrollaika maksāja divus punktus un tādējādi no otrās vietas noslīdēja uz godpilno ceturto vietu ar 88 punktiem. Trešās un otrās vietas ieguvēji distancē sakrāja arī pa 88 punktiem, taču par desmit sekundēm ātrāka bija komanda „Četras pēdas”, izcīnot otro vietu, aiz sevis atstājot „Piedzīvojumu meklētājus”. Ar 91 punktu uzvaru divu stundu distancē svinēja komanda „Ziediņi”.

Četru stundu distancē ģimeņu komandu konkurence ievērojami mazāka, taču arī mazākie dalībnieki distanci izturēja godam. Trešo vietu ģimeņu grupā ieguva „Liedagi – 35”, otro vietu godam izcīnīja komanda „RIEKSTIŅI”, kuriem, starp citu, komandā bija jaunākā četru stundu distances dalībniece.  Labākie starp četru stundu distances ģimeņu komandām bija „Krēmeri”, apmeklējot visus kontrolpunktus. Daudzsološi norisinājās cīņa arī četru stundu Open tipa grupā. Abas vadošās komandas sacensību distanci veica iekļaujoties pat divās stundās. Par nepilnu pusminūti apsteidzot ceturtās vietas ieguvējus, trešo vietu izcīnīja komanda „Dole”. Otro vietu ieņēma komanda „Slapjie pumpuri”. Četru stundu distancē uzvaras laurus plūca komanda „Apakšgrāvja Adipināts”.

Katrai komandai bija uzdevums noteiktajā laikā apmeklēt iespējami vairāk kontrolpunktus, tādējādi savācot iespējami vairāk punktus. Kopā pa teju visu Doles salu tika izvietoti 30 kontrolpunkti, sacensību distance tika plānota tā, lai tā būtu maksimāli vienkārša, taču tajā pat laikā ainaviska un ar dažiem pārsteiguma elementiem. Apmeklējot visus kontrolpunktus noteiktajā kontrollaikā, komanda varēja iegūt 120 punktus.

Jāsaka, ka uz sacensībām jau tradicionāli, četru gadu garumā, kārtējo reizi laikapstākļi lutināja. Kā varam noprast no atsauksmēm, tad sacensības ir izdevušās. Samērā daudz komandu esot piedalījušās rogaininga sacensībās pirmo reizi un esam gandarīti, ka tas ir noticis tieši „Orientējies Doles salā” sacensībās. Tiem, kuriem bija vēlme izskrieties, tie to izdarīja godam, savukārt pastaigu cienītājiem šī bijusi laba iespēja iepazīt Doles salu un baudīt tās ainavu.

Paldies visiem, kuri noticēja, uzdrīkstējās un piedalījās! Šīs sacensības bija ļoti nopietns pārbaudījums organizatoriem un Woodsball parkam, tāpēc vēlamies pateikties arī tiem, kuri sniedza palīdzīgu roku sacensību norisei – sekretariāta un tiesnešu kolēģijai, tehniskajai grupai, abiem puišiem ar kvadraciklu par tehnisko nodrošinājumu kontrolpunktu izvietošanā un noņemšanā, sacensību atbalstītājiem un pārējiem, kuri pielika klāt lielāku vai mazāku artavu no savas puses. Īpaši pateicamies mūsu sacensību balvu fonda papildinātājiem: piedzīvojumu spēļu centram QuestLab, Bowlero boulinga centram, Peldošajai Pirtij un Metalatelje.