Aizvadītas „Orientējies Doles salā” 3.sezonas noslēguma sacensības

19.septembrī Doles salas krodziņā „Nēģis” norisinājās „Orientējies Doles salā” orientēšanās un aktīvās atpūtas sacensības. Lai arī trešās sezonas noslēguma sacensībās bija gaidīts vairāk dalībnieku, tomēr arī saulainajā sestdienā sanākušajiem sacensību dalībniekiem bija iespēja atvadīties no vasaras sportojot un sacensties gan orientēšanās, gan veiklības distancēs.

Sacensību dalībnieku komandu pirmais uzdevums bija rogaininga tipa orientēšanās distances veikšana un atrast iespējami vairāk kontrolpunktus. Šī distance bija nozīmīgākā, jo tajā komandas krāja punktus, pēc kuriem tika primāri veidots vietu sadalījums. Kā jau bija sagaidāms, lielākā daļa komandu bija ļoti veiksmīgi atradušas visus 17 kontrolpunktus un tālāk bija jāņem distancē pavadītais laiks. Šajās sacensībās speciālo uzdevumu trase jeb šķēršļu distance vietu sadalījumā izmaiņas nenesa un visas komandas spēja nosargāt savu pozīciju. Vieniem veicās labāk zābaku mešanā un viltīgajā baļķī, citi bija taktiskāki ugunsdzēsēju stafetē, daži bija precīzāki peintbola (woodsball) šaušanas punktā. Pēc sacensībām no radošajiem „Orientējies Doles salā” palīgiem un kaimiņiem priekš visiem interesentiem bija sagatavota neformāla, īsteni izklaidējoša jautro uzdevumu un stafešu josla, kurā jautrība beidzās tikai vēlā tumsā.

„Orientējies Doles salā” trešās sezonas noslēguma sacensībās ģimeņu komandu grupā trešie labākie bija komanda „Nokia”, savukārt otro vietu ieņēma „Pamestie”. Labākie šīs grupas vērtējumā bija komanda „Skanstnieki”. Pieaugušo komandu grupā trešajā vietā komanda „Tās, kuras pazuda mežā”, godpilno otro vietu ieņēma „Sausās Daugavas bebri”. Pirmo vietu, tradicionālo galveno balvu - atpūtu pārvietojamā pirtī no Peldošapirts.lv un uzvaru sacensībās arī kopējā grupu ieskaitē izcīnīja komanda „Zemzari GPS”. Līdz ar to šī komanda līdz nākošajām „Orientējies Doles salā” sacensībām iegūst arī Meltalatelje.lv ceļojošo kausu.

Sezonas noslēguma sacensībās tika izceltas arī aktīvākās komandas, kuras ir bijušas uzticīgas „Orientējies Doles salā” visas sezonas garumā. Šo titulu saņēma divas komandas – „Zemzari GPS” un „Sausās Daugavas bebri”, kuras piedalījās pilnīgi visās šogad rīkotajās sacensībās.

No sirds pateicamies visiem sacensību atbalstītājiem un informētājiem (arī visiem tiem, kuri sociālajos tīklos spieduši „man patīk” un „dalīties” pogas), un jo īpaši sirsnīgs rokas spiediens portālam Apriņķis.lv par atbalstu visu trīs sezonu garumā. Viennozīmīgi uzslava pienākas arī visiem tiem čaklajiem darba rūķiem un palīgiem, kuri ir snieguši palīdzīgu roku sacensību organizēšanā un norisē gan šajās, gan visas sezonas garumā! Liels paldies arī visiem sacensību dalībniekiem par dalību un izturību sacensībās!

Ceram ar Jums būt kopā arī nākamajā gadā!