1.maijā "Orientējies Doles salā" aicina uz rogaininga sacensībām

Orientējies Doles salā 01.05.16. rogaininga afiša

Jau pēc mazāk nekā divām nedēļām – 1.maijā notiks “Orientējies Doles salā” orientēšanās un aktīvās atpūtas sacensības. Sacensību centrs jeb dalībnieku pulcēšanās vieta atradīsies jaunā vietā – Doles salas „Woodsball” peintbola parkā. Sacensības ir plānotas rogaininga tipa, kurā komandas vāc punktus norādītajā laikā pēc pašu ieskatiem un iespējām, apmeklējot kontrolpunktus brīvi izvēlētā secībā.

Sacensību dienā no plkst. 11:30 līdz 12:30 plānota iepriekš reģistrēto dalībnieku atzīmēšanās sacensībām un klātienes reģistrācija. Starts vienlaicīgi visām komandām abās distancēs ir paredzēts plkst. 13:00. Dalībnieku pieteikšanās sacensībām norisinās jau šobrīd sacensību mājas lapā.

Viens no jaunumiem sacensībās ir divas distances pēc pašu dalībnieku izvēles - divu stundu un četru stundu distance. Divu stundu distance jau ir kļuvusi kā “Orientējies Doles salā” tradicionāla un regulāra distance ja ne pēc sacensību formātiem, tad ilguma ziņā gan. Lai arī vārdu salikums “četru stundu distance” kādam izklausās grūts un ilgs, tad visas bažas var kliedēt ar domu, ka tas ir maksimālais kontrollaiks – laiks, kas ir atvēlēts iespējami vairāk kontrolpunktu apmeklēšanai. Un nav jau obligāti jāskrien un jāpretendē uz balvu – šī ir iespēja izbaudīt arī kārtīgu pastaigu svaigā gaisā.

„Orientējies Doles salā” orientēšanās un piedzīvojumu sacensībās var piedalīties jebkurš interesents, veidojot komandu 2 – 5 cilvēku sastāvā. Nav svarīgi vai dalībnieks ir pieredzējis sportists, profesionālis, iesācējs, vai arī tikai apsver domu pamēģināt kaut ko tādu pirmo reizi. Sacensībās ir gaidīti visi interesenti, tiek gaidītas arī ģimeņu komandas, kurām ir izveidota atsevišķa komandu apakšgrupa. Skriešanas mīļotājiem un citiem sporta entuziastiem tas var būt kā iesildošais treniņš pirms „Stipro skrējiena”, „Rīgas maratona” vai cita sporta notikuma, dabas un pastaigu cienītājiem tā ir iespēja izbaudīt skaisto Doles salas ainavu.

Sīkāka informācija, sacensību nolikums un dalībnieku pieteikšanās sacensību mājas lapā www.ods.lv